Financieel

10 jaar!

Het merendeel van de mensen verdient een investering in een energieneutraal huis binnen 10 jaar terug.


Benieuwd hoe u kunt besparen?

Lagere hypotheekrente

Onze oplossingen verbeteren het energielabel van uw woning. Een beter energielabel betekent meestal een lagere rente. Informeer bij uw bank naar de mogelijkheden.

Geen vastrecht

Door helemaal onafhankelijk te worden van gas hoeft u geen vastrecht te betalen. Dit scheelt honderden euro’s per jaar.

Geen energierekening

Door gebruik te maken van duurzame energie verlaagt u uw maandlasten. Door duurzame energiebronnen te combineren kan uw energierekening naar 0.

Hoe kunt u besparen?

Duurzame energie opwekken kan met verschillende onderdelen. U kunt bijvoorbeeld besparen met zonnepanelen, een zonneboiler, biomassakachel of warmtepomp.

Welke onderdelen brengen het meeste op, en welke passen het beste bij uw huis? Dat zijn belangrijke vragen waarmee we u helpen.

De grafiek geeft aan hoe veel verschillende onderdelen maandelijks besparen. Als u onderdelen combineert bespaart u meer en is het mogelijk om energieneutraal te worden.

Bekijk met welke producten u kunt besparen

Investeren met eigen geld of financieren?

Eigen geld?

Natuurlijk kunt u energiebesparende maatregelen financieren met eigen geld. Door de huidige spaarrente is het extra aantrekkelijk om met spaargeld duurzame maatregelen te financieren.

Het rendement op een investering in een energieneutraal huis kan oplopen tot 12%.

Energiebespaarlening

Dankzij speciale leningen voor duurzame maatregelen is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie.

Energiebespaarleningen worden gesubsidieerd door de overheid. Hierdoor hebben ze een aantrekkelijke rente waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.

Tip: De rente van dit soort leningen is vaak aftrekbaar via uw belastingaangifte.

Spaargeld, Familie Kaiser

Sina en Joost Kaiser wonen in een vrijstaande woning uit 1987. Ze gaven iedere maand 200 euro uit aan gas en elektriciteit.

Ze hebben spaargeld gebruikt om hun woning energieneutraal te maken.

Joost: “Met de huidige spaarrente schiet je met sparen niets op. Na wat rekenen kwam ik er al snel achter dat het financieel aantrekkelijk was om te investeren in energiebesparende maatregelen.”

Sina: “We waren meteen enthousiast om ons huis energie neutraal te maken.”

Sina en Joost zijn 100% energieneutraal. Daardoor is hun energierekening 0 en zijn ze onafhankelijk van de energiemaatschappij.

Energiebespaarlening, Familie Schuldink

Erik en Mieke wonen met hun twee dochters in een geschakelde jaren 60 woning. Ze laten zien dat een energieneutraal huis voor iedereen mogelijk is.

Mieke: “Eerst dachten we dat een energieneutraal huis alleen weggelegd was voor mensen met een groot budget én een groot huis.”

Erik: “Met behulp van de energiebespaarlening gaan wij ons huis energieneutraal maken. Dankzij de aantrekkelijke rente gaan onze maandlasten direct omlaag.”

Energiebespaarlening

Dankzij speciale leningen voor duurzame maatregelen is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie.

Energiebespaarleningen hebben een aantrekkelijke rente waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.

Tip: De rente van dit soort leningen is vaak aftrekbaar via uw belastingaangifte.